Arnhemse Bomen Vertellen

[EN] [FR] [SP]

‘Arnhemse bomen vertellen’ is een interactieve installatie van 15 juni tot 15 september 2024 in Sonsbeekpark, Zijpendaal en Gulden Bodem in Arnhem (NL).
Tijdens ‘Arnhemse Bomen Vertellen’ sta je stil bij bomen, zoals bij een kunstwerk. In de drie parken leven zeer bijzondere en oude bomen. Aan de hand van sensoren die in zes bomen zijn geïnstalleerd, maakt ‘Arnhemse Bomen Vertellen’ zichtbaar wat anders verborgen blijft voor het menselijke oog: het bewegen van de stam, de CO2- en wateraanvoer, de temperatuur in de lucht en bij de wortels, de hoeveelheid zonlicht die de bomen helpt bij hun fotosynthese.

Bezoekers kunnen alle deelnemende bomen ontmoeten tijdens een lange wandeling, of dagelijks terugkeren naar een of meerdere bomen en ontdekken wat ze te vertellen hebben. Beleef de parken en haar bomen op een vernieuwende manier. Ga een relatie aan met de bomen en word je meer bewust van het natuurlijk en cultureel erfgoed dat de parken te bieden hebben.

Meer informatie: https://arnhemsebomenvertellen.nl/

Met dank aan de Gemeente Arnhem, Marcel Wenker, Rob Borst.

In deze installatie wordt Anaïs Berck vertegenwoordigd door kunstenaars Gijs de Heij, Doriane Timmermans, Bram Goots, Christina Clar, Floris van Hintum, An Mertens.